| ВХОД  |  РЕГИСТРИРАЙ СЕ  | GOOGLE  | 

Статии

2007-12-11, 12:33:40 обратно
Фактори, влияещи върху движението на GBP
автор Б. Кацарски

Bank of England / BoE / - Централна банка на Англия
Централната банка на Англия е независим финансов орган, който определя монетарната политика на страната. BoE осигурява ценовата стабилност и действа в подкрепата на правителството за постигане на икономически растеж. Правителството определя таван на инфлацията/ RPIX / 2.5% и BoE предприема мерки за сатбилизиране цените в тези граници.

MPC - Monetary Polici Committee -Комитет за монетарна политика
Monetary Polici Committee взема решения относно лихвените проценти и промяната им според монетарната политика.
Промяна в основния лихвен процент е важен сигнал за промяна във водената монетарна плитика и пряко влияе върху курса на GBP.

Treasury - Английска хазна (отговаря на министерство на финансите в повечето страни)
След приемането на закона за Централната банка на Англия от Юни 1997 г., когато се дават правомощия на BoE да определя монетарната плитика, ролята на Treasury е намалена значително.

Икономически данни
Най-важните икономически данни за Обединеното Кралство , които оказват влияние върху GBP са: равнище на безработицата, средни доходи, RPI-X, продажби на дребно, PPI, индустриално производсство, растеж на БВП, проучвания (в сферата на производството и услугите), паричен агрегат M4(количеството на пари в обращение), платежен баланс и цени на жилищата.

FTSE-100 Водещият борсов индекс на Великобритания
Индексът FTSE-100 има относително слабо влияние върху валутата. Независимо от това, правата пропорционалност между FTSE-100 и Dow Jones Industrial Index е едно от най-силните на световните борсови пазари.
                                                               Важните Новини - България, Политика, Икономика, Свят, Лайф
©Copyright 2007 by i-rechnik.info-термини магат да бъдат използвани ако бъде посочен източника!